SOLD
Defender 110 X-Tech
LK01

Onze eerste liefde

Ze zeggen dat je je eerste liefde nooit vergeet, en voor ons geldt dat zeker. De LK01 is zelfs zo belangrijk voor ons, dat zonder deze grote zwarte schoonheid de hele LK-lijn nooit bestaan had.

Deze 7-zits Defender 110 kwam Nederland binnen in 2008 als een X-tech editie (de meest luxe versie met open dak), en is aan de huidige eigenaar verkocht in oktober 2015. Toen was de auto al uitgerust met een heleboel speciale features, zoals leren bekleding met geperforeerde zittingen en een wit geborduurd Land Rover logo in de stoelen. Toch moest er nog veel aan gebeuren om de auto precies zo te krijgen zoals de nieuwe eigenaar het wilde.

 

Zwart van top tot teen

We hebben een zwarte twisted grill en bijpassende roosters op de motorkap en spatborden geïnstalleerd. De koplampen werden vervangen door donkerdere ledlampen. Tevens werden de andere lampen vervangen door ledlampen. Aan de binnenkant werd het dashboard en het dak uitgevoerd in Alcantara Black, passend bij het exterieur. Een indrukwekkend gezicht.

 

LK01, het begin van een nieuw hoofdstuk

Terwijl we bezig waren met het ombouwen van deze auto, die we oorspronkelijk de 110 Black Edition – Builty by Leeuwenkamp doopten, kregen we langzaam maar zeker het idee dat we meer projecten zoals deze wilden doen. Projecten waar we onze passie in kwijt konden, en waarmee we de wereld konden laten genieten van de schoonheid van de Land Rover Defender. We veranderden de naam naar LK01, en de geboorte van een nieuwe lijn unieke auto’s was een feit.

Base vehicle specifications

Type
Defender 110 X-Tech
Model
LK01
Fuel
Diesel

Performance

Fuel
Diesel
Manufacturing date
2008
Mileage
162.500 km
Cylinder capacity
2402 cc
Max power
90 kW

Exterior

Colour
Alcantara Black
Rims
Kahn DEFEND 1983 WHEEL

Interior

Bekleding
Black interior lining
Dashboard
Alcantara black
Load More
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram