Werkplaats

In 2013 zijn wij verhuisd naar onze fraaie locatie; een grote, lichte en ruime werkplaats, voorzien van alle originele Land Rover testapparatuur. Iedere software update kunnen wij gelijk uitvoeren en met het hoge kennisniveau van onze 1e klas Autotechnici staan wij natuurlijk graag voor u klaar.
Onze specialiteit; Complexe storingen! Onze technisch specialist helpt u graag verder.

Tijdens het onderhoud kunt u bij ons wachten en kostenloos gebruik maken van een rustige werkplek voorzien van draadloos internet en uiteraard een lekker kopje koffie of thee.

U kunt natuurlijk ook uw mooie Land Rover brengen en gebruik maken van één van onze serviceauto's.Wij beschikken permanent over 4 serviceauto's dus reserveren is handig.De kosten bedragen € 25,- incl BTW per kalenderdag.

Wij hanteren twee werkplaats uurtarieven;
  • € 55,= ex. Btw geldende voor de: Freelander 1, Defender TD5, Discovery 1/2
  • € 75,= ex. Btw geldende voor de: Freelander 2, Defender TD4, Discovery 3/4/Sport en de Range Rovers van alle bouwjaren ( Voque/Sport/Evoque)

Mochten er extra werkzaamheden voortkomen tijdens de afgesproken onderhoudsbeurt of Apk-keuring, wordt er door ons altijd contact met u opgenomen en er wordt u altijd een prijsopgave vooraf gedaan. Pas na uw akkoord gaan wij die werkzaamheden voor u uitvoeren. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.
Tijdens het onderhoud of de reparatie aan uw Land Rover maken we foto's voor u met onze iPad. Zo kunnen we u gedurende de dag op de hoogte houden van de voortgang.

De BG behandeling
Een BG behandeling is simpelweg gezegd, het spoelen van de automaatbak of motor. Wij kunnen deze behandeling uitvoeren als de automaat- of motorolie ververst wordt. Als je de plug losdraait van de automaatbak , loopt er ongeveer 2/3 van de olie die in de automaatbak zit eruit, vul je hem daarna, dan blijft er een deel oude/vieze olie achte waardoor de nieuwe olie snel vervuild, en er problemen kunnen onstaan. Vandaar dat wij aanraden om bij het olie verversen ook te spoelen, natuurlijk wat duurder maar veel beter voor de levensduur van de onderdelen.
Klik hier voor een filmpje over de BG behandeling
 
Bij een motor is het net een ander verhaal, met name de motoren voorzien van EGR kleppen, bij deze motoren wordt een deel van de verbrande brandstof langs de EGR kleppen geleid om nog een keer verbrand te worden samen met het normale mengsel.
In de praktijk leid dat tot vervuiling in het motorblok waardoor er klachten kunnen ontstaan.
Vandaar dat wij vinden dat ook het motorblok eens in de zoveel tijd gespoeld ‘moet’ worden.
Klik hier voor een filmpje over een BG motorreiniging

Airco Spoeling
Ook kunnen wij een Airco spoelingen met hoogwaardige apparatuur.
Klik hier voor een filmpje over onze airco behandeling

Ombouwen van geel naar grijs kenteken
Wij beschiken over ombouwpakketten voor de Discovery 3 & 4, en bepaalde type Range Rovers. neem contact met ons op voor een advies op maat.


Uiteraard zijn wij aangesloten bij BOVAG, onze branche organisatie en werken wij volgens de richtlijnen van de BOVAG.

Klik hier om een afspraak te maken