LK04
SOLD
Defender 90 V8
LK04

Een betoverend gezicht

Kleuren kunnen aparte gevoelens oproepen bij mensen. Perfect gekozen kleuren maken het verschil tussen een mooi schilderij en een meesterwerk. En in sommige gevallen, hebben kleuren een speciaal plekje in mensen hun hart.

De Sports Classic Grey kleur heeft al sinds jaar en dag een betoverend effect op Nick, de jongste telg van de Leeuwenkamp familie. De subtiele grijze gloed wordt met name gebruikt door Porsche op het 997 model. Om deze speciale kleur terug te zien op een 1988 Defender 90 soft-top, zou niet alleen uniek zijn. Het zou ook een jongensdroom zijn die in vervulling gaat.

 

Van 0 naar... af!

Deze Defender is oorpronkelijk in 1988 opgeleverd in Italiƫ. Toen was het een hard-top, en ook nog blauw! Wij hebben een body-off restauratie gedaan, en hebben alle standaardonderdelen zwart gespoten. De oorspronkelijke V8-motor en bijbehorende 5-bak is gereviseerd en met nieuwe rubbers teruggeplaatst. De gehele ophanging is gemodificeerd en voorzien van nieuwe veren, schokdempers en ophangingdempers.

Om het helemaal af te maken hebben we de hard-top vervangen door een soft-top.

Het interieur hebben we volledig onder handen genomen. Voorin zijn we gegaan voor de originele stoelen, bekleed met zwart/grijs/witte ruitstof. Dit motief komt ook terug in het dashboard en de stoelen achterin. Het dak en de zonnekleppen zijn allemaal in Alcantara Black uitgevoerd, terwijl de rest in de unieke kleur van de auto geleverd wordt.

Base vehicle specifications

Name
LK04
Type
Defender 90 V8
Model
LK04
Fuel
Gasoline

Performance

Engine
3,5L V8
Fuel
Gasoline
Manufacturing date
1988
Gear box
Origineel, gereviseerd
Chassis
Powdercoated in black
Tires
285/75 R16 Cooper Discoverer STT PRO 126K
Electric windows
Yes

Exterior

Colour
Sports Classic Grey
Fender extensions
Mat zwart
Rims
Sawtooth Black 16 inch
Roof
Soft-top Exmoor Trim navy blue
Front grill
Zwart
Front bumper
Zwart
Lights
LED
Turn signals
Wit / oranje LED
Door mirrors
Sports Classic Grey

Interior

Seats
Zwart leer met een grijs, blauw en wit ruitpatroon
Backseats
In de rijrichting
Floor carpet
Rubber matten
Load More
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram